GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är hon - Kalmar läns nya länsråd: ”glad och stolt”

På torsdagen utsågs Ylva Mannervik av regeringen till att bli nytt länsråd vid Länsstyrelsen i Kalmar län.
Publicerad 22 juli 2021 • Uppdaterad 22 juli 2021
Ylva Mannervik, Kalmar läns nya länsråd.
Ylva Mannervik, Kalmar läns nya länsråd.
Foto: Pressbild

”Jag är glad och stolt över att ha fått förtroendet att bli länsråd. Jag ser fram emot att få lära känna kollegorna och verksamheten på Länsstyrelsen och att tillsammans med dem och viktiga aktörer bidra till samarbete och samverkan för utvecklingen i länet”, säger Ylva Mannervik i ett pressmeddelande.

Ylva Mannervik kommer närmast från en tjänst som chef för planeringsstaben på Utrikesdepartementet, och har tidigare haft chefspositioner vid Upphandlingsmyndigheten, Konkurrensverket, Ekonomistyrningsverket och Regeringskansliet.

Mannervik kommer inte själv från länet men farmor kom från Kalmar och farfar från Oskarshamn. Efternamnet tog hennes farfar och hans bröder med inspiration från "Manneviken" söder om Oskarshamn.

Hon tillträder den 1 september.

Länsrådet leder det dagliga arbetet på länsstyrelsen och fungerar som landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när han inte är i tjänst eller har förhinder.

”Jag är mycket glad över att få hälsa Ylva välkommen till länsstyrelsen och till Kalmar län. Ylvas breda erfarenhet från statlig verksamhet och hennes gedigna kompetens kommer att bli en stor tillgång för oss. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete”, kommenterar hennes blivande chef, landshövding Peter Sandwall.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.