GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är nya placeringen av glittriga Kalmarskylten

Den silverglittrande Kalmarskylten flyttar varje jul till en ny plats i centrala Kalmar. Nu har den tagit plats i vattnet bredvid Tullbron.
Publicerad 24 november 2022 • Uppdaterad 24 november 2022
Nya placeringen för Kalmarskylten julen 2022.
Nya placeringen för Kalmarskylten julen 2022.Foto: Hedda Ottestam/Mostphotos

Under torsdagen var det dags för skylten att lämna sin sommardvala och återigen få komma ut i friska luften. Placeringen, i vattnet bredvid Tullbron, är väl uttänkt.

– Vi försöker ju hitta nya platser varje år som ska ses av många på olika sätt. Senaste åren har den fått ta plats i vattnet, då den gör sig vackert mot vattnet eller isen. Här har den en väldigt vacker vy med Kalmars historia bakom så som Västerport och Vattentornet. Vi tänkte den skulle passa bra där då många människor passerar infarten till Kvarnholmen, säger Björn Strimfors, stadsträdgårdsmästare i Kalmar kommun.

Här har skylten suttit tidigare år

2021: Systraströmmen utanför Stagneliusskolans gymnastiksal.

2020: Vattnet utanför Lindö.

2019: Framför unionsmonumentet vid centralstationen.

bild 1/2
Kalmarskyltens placering 2022.
Kalmarskyltens placering 2022.
Kalmarskyltens placering 2022.
Kalmarskyltens placering 2022.
Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.