GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här är rekordtiderna för Ironman Kalmar

I år tävlar herrproffsen i Kalmar och klockan 06.55 på lördag går startskottet. Här är rekorden på de olika sträckorna simning, cykling och löpning, samt det totala banrekordet.
Publicerad 19 augusti 2022
Genrefoto: Kennerth Kullman/Mostphotos
Genrefoto: Kennerth Kullman/Mostphotos

Deltagarna simmar först 3,8 kilometer i Kalmarsund, därefter cyklar de 180 kilometer i Kalmar och på Öland för att sista etappen springa ett maratonlopp på 42 kilometer innan de går i mål på röda mattan på Stortorget.

Senast Ironman Kalmar gick av stapeln var 2019, och det året slogs banrekord på samtliga sträckor, rapporterar SVT. Simrekordet slogs av svenska Alexander Berggren för andra året i rad när han klev ur vattnet på 43 minuter och 50 sekunder. Boris Stein från Tyskland satte nytt cykelrekord med 4 timmar och 3 minuter. På den avslutande löpningen hålls numera rekordet av Denis Chevrots från Frankrike som sprang på 2 timmar och 44 minuter år 2019.

Det var även Boris Stein som vann hela Ironman Kalmar 2019 på en rekordtid om 7 timmar och 49 minuter.

På damsidan är det brittiska Corinne Abraham som har banrekordet. Det sattes 2018 när hon gick i mål på tiden 8 timmar och 45 minuter.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.