Annons

Här är Snurroms nya mötesplatser

Samtidigt som nya bostäder byggs färdigställer Kalmar kommun utemiljön.
Publicerad 24 juni 2021
Foto: Edyta Krawus

Entrétorget intill pizzerian har fått bänkar, trädplanteringar och stenläggning. Inom kort kommer även belysning att sättas upp på torget, som ska lysa upp trädkronorna och byggnadens fasad.

– Inspirationen till gestaltningen var att ”snurra former” eftersom platsen heter Snurrom, berättar Edyta Krawus, landskapsarkitekt, i ett pressmeddelande.

Foto: Edyta Krawus
Annons

Dessutom har man skapat en gångväg, som är utformad som en ramp för tillgänglighetens skull, genom bostadsområdet. Rampen har ett räcke med ledbelysning och det finns sittplatser längs vägen.

Extra välkommet för barnen är att lekplatsen som tidigare fanns i området har kompletterats med ytterligare lekutrustning för små barm.

– Det här är förstås bara den första etappen av utemiljön. Nu planerar vi vidare för hur området ska utvecklas med bostäder och mötesplatser, säger Edyta.

Foto: Edyta Krawus
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons