Annons

Här blir det 100 nya parkeringsplatser i Kalmar: ”Vitalt tillskott”

Kalmar kommun öppnar en ny parkering på Barlastholmen, med cirka 100 parkeringsplatser.
Publicerad 1 juni 2022 • Uppdaterad 2 juni 2022

Ytan för den nya parkeringen är samma yta där ett framtida mobilitetshus kan komma att byggas. Dock har inget beslut fattats om att sätta igång byggnationen och tills vidare upplåts alltså asfaltsytan till en tillfällig parkeringsplats.

Foto: Kalmar kommun

– Det här nya parkeringen utgör inte bara ett vitalt tillskott till antalet parkeringsplatser i centrala Kalmar, vilket är bra för Kvarnholmens utveckling. Användningen av parkeringsplatsen ger också en indikation på intresset för och behovet av ett framtida mobilitetshus på samma plats, säger Robert Dahlström, mobilitetschef på Kalmar kommun, i ett pressmeddelande.

Annons

Parkeringsplatsen öppnar upp den 3 juni.

Parkeringsplatsen Barlastholmen

• Man kommer kunna stå max 24 timmar.

• Taxan är densamma som på Kvarnholmens övriga gröna zoner, främst riktat till arbetspendlare, med 7 kronor/timmen eller 30 kronor/dygn.

• I höst kan parkeringen komma att bli en pendlarparkering, om kommunfullmäktige så beslutar. Då med en avgift på fem kronor i timmen eller tio kronor per dygn.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons