Annons

Här ”checkar” inbrottstjuvarna in på hotellet

Paret väcktes morgonen efter när polisen klev in och grep dem på hotellet i Kalmar.
Publicerad 4 juni 2021
Efter att ha brutit upp en dörr och orsakat skador för drygt 40 000 kronor ”checkade” mannen och kvinnan in. I receptionen valde de ut nyckelkortet till rum 204.
Efter att ha brutit upp en dörr och orsakat skador för drygt 40 000 kronor ”checkade” mannen och kvinnan in. I receptionen valde de ut nyckelkortet till rum 204.Foto: Ur Polisens förundersökning

En 47-årig man och en 43-årig kvinna åtalas nu för inbrottet på Kalmar Hotell på Gasverksgatan, natten till den 20 maj. Åtalet omfattar skadegörelse, olaga intrång och stöld,

När hotellets ägare kom till jobbet morgonen efter upptäckte hon först två cyklar utanför, som inte hade stått där kvällen före. När hon kontrollerade övervakningsfilm från natten kunde hon se hur två personer kom in på hotellet genom att bryta upp en dörr med kofot. Paret sågs sedan ta ett nyckelkort i reception och gå och lägga sig på ett rum.

Annons

Hotellägaren ringde polisen som kom dit och grep paret, som fortfarande låg och sov när ordningsmakten klev in.

Cyklarna utanför var stulna, en dator och en vinkelslip på rummet sannolikt likaså. Paret hade även stulit hygienartiklar, tofflor, godis och läsk från hotellet.

I början av december var polisen och hämtade 47-åringen på Malmbrogatan, efter att han hade tagit sig in hos ett företag där. Förste person på plats den aktuella morgonen hade tyckt det var märkligt att toaletten var låst.

Efter en stund knackade han på och undrade vem som var där. ”Personen inifrån toaletten sa att han var från Manpower och bara skulle låna toaletten. Det lät väldigt konstigt i mina öron”, berättade anmälaren efter att polisen hämtat 47-åringen. Inne hos företaget hade han samlat ihop datorer och annat med syfte att stjäla. För det åtalas han för stöld.

47-åringen åtalas även för ett flertal narkotikabrott och för att ha stulit varor inne på Eko tillsammans med en 36-årig man i oktober förra året.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons