Här har Friskis & Svettis öppnat sin andra lokal i Kalmar

KalmarPosten har besökt Friskis & Svettis nya anläggning under invigningen och kikat på hur den ser ut.
Publicerad 25 augusti 2020
Natalie Olsén, verksamhetschef på Friskis & Svettis utanför nya lokalen i Snurrom.
Natalie Olsén, verksamhetschef på Friskis & Svettis utanför nya lokalen i Snurrom.Foto: Agnes Aronsson

Under tisdagen öppnade Friskis & Svettis sitt nya kvartersgym, som ett komplement till cityanläggningen. Lokalen är belägen i ett av de nybyggda husen i Snurrom. Det är föreningens första kvartersgym och deras andra anläggning i Kalmar.

– Det är jättekul att vi har öppnat! Det har varit på tal inom föreningen att starta en till anläggning i flera år, så det känns spännande att äntligen göra det nu, säger Natalie Olsén, verksamhetschef på Friskis & Svettis.

Hur kommer det sig att ni väljer att öppna ett kvartersgym i Snurrom?

– Vi har letat lokaler och varit och kollat på olika ställen. Det som gjorde att det klaffade den här gången var kontakten vi fick med LW Fastigheter, så det var en bra matchning både med företaget och läget. Vi såg ett behov här i Snurrom och tror att det kommer bli väldigt bra här, i ett växande område med närheten till naturen.

Hur skulle du beskriva det här kvartersgymmet?

– Vi har tänkt på att man ska kunna köra en fullgod helkroppsträning, med alla de redskap och maskiner som finns här. Sedan finns det även lite utrusning här som inte finns i stan. Till exempel en stor rumpmaskin som kostade jättemycket pengar och är till för en enda övning. Den uppskattas framförallt av många unga tjejer.

En skillnad mellan de båda gymmen, förutom storleken på dem, är att kvartersgymmet inte har några gruppträningslokaler. Men för den som ändå är sugen på gruppträning erbjuds det på måndagar löpträning utomhus i Snurroms grönområden.

– Friskis koncept är annars mycket gruppträning, men vi har kört löppass utomhus i city året runt. Det är ett riktigt järngäng som kör, så det ska nog funka på vintern här också, säger Natalie Olsén.

Alla som har kort på Friskis & Svettis stora gym i Kalmar kan välja att träna i lokalen i Snurrom. Öppettiderna är 06 till 22.

– Man får gärna komma hit och kolla, om man har möjlighet. Vi gör allt vi kan för att man ska känna sig säker och trygg. Även under en sådan här period är det viktigt att hålla igång träningen, säger Natalie Olsén.

Natalie Olsén
Natalie OlsénFoto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Den nya rumpmaskinen, som bara finns i lokalen i Snurrom och inte i city.
Den nya rumpmaskinen, som bara finns i lokalen i Snurrom och inte i city.Foto: Agnes Aronsson
Foto: Invigning
Natalie Olsén utanför nya gymmet.
Natalie Olsén utanför nya gymmet.Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.