Här öppnar det nya hamburgerhaket: ”Vi är supertända på Kalmar”

Det kommer ännu ett hamburgerhak till Kalmar i sommar. Nu har nämligen Shady Burgers bekräftat sin etablering i staden.
– Vi är supertända på Kalmar måste jag säga, säger Per Fällman, vd Shady Burgers.
Publicerad 18 maj 2021 • Uppdaterad 30 juli 2021
Per Fällman ser fram emot att öppna upp i Kalmar.
Per Fällman ser fram emot att öppna upp i Kalmar.Foto: Montage

Shady Burgers startade i Sölvesborg 2017 och har sex restauranger i landet, Kalmar blir företagets sjunde i raden.

– Redan när vi drog igång hade vi planer på att komma till Kalmar. Det har varit på radarn ganska länge. Vi har sökt en lagom stor lokal med rätt hyra och förutsättningar. Vi tycker att vi har hittat det nu på Larmgatan där vi kommer att bygga en helt ny restaurang, säger Per Fällman, vd Shady Burgers.

Restaurangen kommer att husera i den gamla frisersalongen Movements lokaler på Larmgatan. Snart påbörjas arbetet med att göra om lokalerna och förhoppningen är att man ska öppna redan i sommar.

Foto: Simon Karlsson

– Det hänger inte bara på oss. Vi ska hinna bygga färdigt, få alla möbler och utrustning samt tillstånd. Vi hoppas på att kunna öppna första veckan i juli.

Hamburgertrenden ser ut att hålla i sig. Sedan tidigare finns bland annat Grilleriet, Bastard Burgers, Mister York och Western Streetfood i staden.

– Jag tycker det är trevligt med flera kvalitetsrestauranger i samma genre som vi. Då har folk möjlighet att hitta sin egen favorit. Det är en växande trend med kvalitetsburgare.

Förutom att hamburgerrestaurangen gör allt mat från grunden har de även egen öl i sortimentet.

– Vi hoppas kunna etablera oss med mycket stamgäster och en stor del take away. Det kommer att bli en härlig uteservering där man kan sitta och mysa med fokus på bra mat och något gott att dricka. Jag tycker det är viktigt att veta att vi har ett stort utbud av veganskt och vegetariskt också.

Företaget är nu i full gång med att söka personal till sin nya restaurang i Kalmar.

– Vi söker ganska mycket personal. Det är heltider, deltider och timanställda, samt extrapersonal i sommar. Det är bara att söka. Vi hoppas att det ska finns gott om härliga människor i Kalmar som vill arbeta hos oss.

Till sist, vad har du själv helst på burgaren?

– Egentligen bara ost om jag ska vara ärlig. En double cheesburger med extra köttpuck, det äter jag allra helst.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.