Här tas första spadtaget till det nya huset på Varvsholmen

Under torsdagseftermiddagen togs det första spadtaget för nya huset på Varvsholmen – och i måndags såldes Kalmars dyraste lägenhet, som är belägen högst upp. Här kan du ta del av bilderna på hur lägenheterna kommer se ut!
Publicerad 20 augusti 2020
Första spadtaget för det nya huset.
Första spadtaget för det nya huset.Foto: Agnes Aronsson

Under torsdagseftermiddagen togs det första spadtaget för vad som kommer att bli ett 11 våningar och 36 meter högt hus med bostadsrätter, kallat Brf Fyren. Det byggs på Varvsholmens nordöstra udde och är bostadshus nummer ett av tre som planeras i kvarteret Tampen.

– Det känns fantastiskt att äntligen fysiskt vara i gång och se det på plats, för jag har sett det på ritningar ganska länge. Hela hösten kommer att bli spännande. Jag tycker köparna är modiga som har köpt sina lägenheter utan att överhuvudtaget ha sett dem i verkligheten, säger Susanne Nilsson, byggprojektledare på CA Fastigheter.

Susanne Nilsson, byggprojektledare på CA Fastigheter och Johan Frick, regionschef på CA Fastigheter.
Susanne Nilsson, byggprojektledare på CA Fastigheter och Johan Frick, regionschef på CA Fastigheter.Foto: Agnes Aronsson

Priserna i huset varierar från 2,5 miljoner upp till nästan 15 miljoner kronor. Inflytt kommer ske under första halvåret av 2022.

På plats fanns bland annat Fredrik Hammargren, Carola Gummesson och dottern Emma Hammargren. De har köpt en trerumslägenhet på femte våningen i huset som nu ska byggas.

– Vi bor i centrum nu, på Storgatan. Vi funderade på att köpa tomt och bygga hus först, men sedan dök det här läget upp, med havet och närheten till centrum. Det blir spännande att följa processen här, säger Emma Hammargren.

Familjen skrev på kontraktet i början av juli och ser fram emot inflytt i sin 72 kvadratmeter stora lägenhet, med tillhörande balkong om 22 kvadratmeter under 2022.

– Vi tog kontakt med Selma på Pontuz Löfgren, och då fanns det bara en trerummare kvar, så vi knep den. Vi sålde huset i våras och bor i hyresrätt nu. Den här lägenheten hade det gärna fått vara inflytt i om två månader istället, men den är värd att vänta på. Vi har stuga på Talludden också så vi vet som tur är hur det är när vinden ligger på, skämtar Fredrik Hammargren.

Emma Hammargren med sin pappa Fredrik.
Emma Hammargren med sin pappa Fredrik.Foto: Agnes Aronsson

Totalt har 40 av 48 lägenheter sålts. Priserna i huset varierar från 2,5 miljoner upp till nästan 15 miljoner kronor.

– I måndags såldes topplägenheten i det nya projektet - en 196 kvadratmeter lägenhet på fem rum och kök, med panoramautsikt och stor balkong, berättar Selma Kahrimanovic, som är mäklare och delägare vid mäklarfirman Pontuz Löfgren.

Det innebär att topplägenheten är den dyraste lägenheten som har sålts i Kalmar. Lägenheten är belägen allra högst upp i huset, med endast en granne på samma våningsplan. Storleken gör att den upptar halva husets yta. Köparen kommer utifrån men ska nu bosätta sig i Kalmar.

– Vi hade ett möte där vi gick igenom planlösningen och solanalyser, bland annat. Prislappen landade på 14 950 000 och köparen var väldigt bestämt. De såg den i 3D-vy och köpte den, säger Selma Kahrimanovic.

Foto: Agnes Aronsson

Så här ser illustrationerna ut för hus huset och lägenheterna (Alla bilder foto: Pontuz Löfgren AB/Varvsholmen.se):

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.