Hastighetsgränsen sänks vid Värsnäs

För att öka tryggheten och trafiksäkerheten för gångtrafikanter och cyklister så har hastighetsgränsen nu sänkts från 40 till 30 km/h på den östra delen av Värsnäsvägen.
Publicerad 13 juli 2020
Foto: Mickes fotosida/Mostphotos/Kalmar kommun

Det är från Kalmar Golfklubb förbi Värsnäsgården och ända ut till badplatsen som den sänkta hastigheten gäller. Vid golfklubben blir Värsnäsvägen smalare och med fler skymda kurvor. Dessutom ansluts där cykelstråket inifrån stan via Björkenäs.

– Detta är det första steget av flera. Nästa steg är att efter semesterperioden införa hastighetsdämpande chikaner på den västra delen av Värsnäsvägen mellan Snurrom och golfklubben så att vägen ännu bättre än idag ska inbjuda till att hålla max 40 km/h, säger Thomas Eidrup, cykelstrateg Kalmar kommun i ett pressmeddelande.

Det var samhällsbyggnadsnämnden som beslutade om de tre stegen i april i år. Det tredje steget är att senast under 2021 utreda hur en framtida, mer utvecklad gång- och cykelförbindelse mellan Snurrom och Värsnäs bör se ut.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.