Annons

Hejarop och idrottsglädje under skolans Pickleballvecka

Under hela vecka 22 fick alla elever vid Rocknebyskolan möjlighet att spela pickleball vid rinken i Rockneby. Pickleballveckan var ett samarbete mellan Gymnaastikföreningen, RFSisu Småland, Kalmar Tennisklubb och Rocknebyskolan.
Publicerad 4 juni 2022
Björn Gyllenvind och Stefan Gunnarsson hade många ögon på sig när de spelade.
Björn Gyllenvind och Stefan Gunnarsson hade många ögon på sig när de spelade.Foto: Linus Gunnarsson

– Nu när värmen kommer ville vi visa upp verksamheten för barnen så att de kan prova på att spela, skapa ett intresse och kanske komma hit med sina föräldrar och spela, säger Veronica Jägerbrink, styrelsemedlem i Rockneby gymnastikförening.

Alla elever från förskoleklass till årskurs 6 har under veckan fått spela pickleball och ha lektioner med Stefan Gunnarsson från Kalmar Tennisklubb. Några av eleverna som spelat bollsporten under veckan var Emma Ekholm, Aimée Wändesjö, Julia Lejonkamp, Ellie Aleborn, Svea Kallenberg, Ella Billfeldt, Maria Bergström och Olle Aronsson. Det var väldigt nöjda över lektionerna – trots att en del fick spela i regn och rusk.

Annons

– Vi har spelat pickleball på idrotten. Vi har tränat på hur man ska stå, hur man håller i racket, att studsa bollen på racket och spela match. Det har varit roligt, säger gänget.

– Det ösregnade när jag spelade. Jag blev helt dyblöt och det var vatten tre meter in på planen, men det var kul, säger Maria Bergström.

Bakre raden från vänster: Svea Kallenberg, Maria Bergström, Julia Lejonkamp, Aimée Wändesjö och Emma Ekholm. Främre raden från vänster: Olle Aronsson, Ella Billfeldt och Ellie Aleborn.
Bakre raden från vänster: Svea Kallenberg, Maria Bergström, Julia Lejonkamp, Aimée Wändesjö och Emma Ekholm. Främre raden från vänster: Olle Aronsson, Ella Billfeldt och Ellie Aleborn.Foto: Linus Gunnarsson

Under onsdagen fick eleverna titta på en riktig match där Juan Gomez och biträdande rektor Johan Söderblom mötte Kalmar Tennisklubbens Stefan Gunnarsson och Björn Gyllenvind, som i slutet av april korades som segrare i US Open i pickleball i Florida, USA. Det var högljudda hejarop från eleverna som fick sen en spännande och välspelad match.

Eleverna fick se en tuff match där Kalmar Tennisklubb till sist vann kampen.
Eleverna fick se en tuff match där Kalmar Tennisklubb till sist vann kampen.Foto: Linus Gunnarsson

Instruktören Stefan Gunnarsson uppskattade veckan och var imponerad över elevernas utveckling på den korta tid de spelat.

– Det har varit jättekul. Det var kanske tio stycken som spelat pickleball innan. Det är en tacksam sport att lära sig och på bara en timmes lektion har de lärt sig jättemycket.

Stefan Gunnarsson tackades av med blommor och applåder. Här bredvid Johan Söderblom, biträdande rektor Rocknebyskolan.
Stefan Gunnarsson tackades av med blommor och applåder. Här bredvid Johan Söderblom, biträdande rektor Rocknebyskolan.Foto: Linus Gunnarsson

Biträdande rektor Johan Söderblom tillägger:

– Det är den bästa och lättaste sporten att få igång ett spel. Det blir snabbt roligt, säger Johan.

Gemenskap och glädje på pickleballbanorna.
Gemenskap och glädje på pickleballbanorna.Foto: Linus Gunnarsson
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons