GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hemvärnssoldater samlas i Kalmar till helgen

Hemvärnssoldater från hela landet kommer till rikshemvärnstinget i Kalmar. Under lördagen kommer hemvärnssoldaterna visa upp sig på flera platser i stan. Bland annat patrullerar de vid Giraffen, Hansa City och Stortorget och Hemvärnets musikkår Kalmar län spelar musik under marsch på Kvarnholmen.
Publicerad 8 november 2021
Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten
Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Under veckan, den 12 till 14 november, samlas hemvärnssoldater från hela landet till rikshemvärnsting i Kalmar. Rikshemvärnstinget genomförs vartannat år på olika platser i Sverige och ett hundratal hemvärnssoldater från alla 40 bataljoner deltar.

Sveriges överbefälhavare Micael Bydén kommer befinna sig på tinget för att tala och försvarsminister Peter Hultqvist håller dessutom ett digitalt anförande på lördagen den 13 november.

Under lördagen visar Kalmarbataljonen upp sin verksamhet på flera platser i stan mellan 11.00 till 15.00. Hemvärnssoldater patruller vid Giraffen, Hansa City och Stortorget och så har bataljonen har en utställning på Elevatorkajen. Hemvärnets musikkår Kalmar län spelar musik under marsch på Kvarnholmen och utgår från stadshotellet 11.00 och 13.30. På kvällen, vid 22.30 på lördagen, genomför musiker ur kåren även ett tapto utanför Kalmarsalen.

Hemvärnet utgör nästan hälften av Försvarsmaktens personal. Tinget sänds på hemvärnets hemsida.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.