Herta Harryssons resa i Funkisfestivalen tog slut i semifinalen

Publicerad 28 april 2022
En mycket lycklig Herta Harrysson när hon vann Kalmars Funkisfestival. Foto: Mehdi Barakat
En mycket lycklig Herta Harrysson när hon vann Kalmars Funkisfestival. Foto: Mehdi Barakat

En överlycklig Herta Harrysson vann Kalmars Funkisfestival i februari och tog sig vidare till semifinalen i Stockholm. Två semifinaler hölls på Nalen den 26 och 27 april. Men där tog resan slut för Herta och hon fick tyvärr inte chansen att uppträda vidare med sitt bidrag ”Shallow” i riksfinalen i augusti. Men det fanns en överraskning till de artister som inte gick vidare med sitt bidrag. De får nämligen allihop chansen att stå på scenen på Waterfront i augusti, för att uppträda med ett specialskrivet nummer.

– Det var jättebra i Stockholm. Det var roligt att uppträda. Jag tycker mitt uppträde gick bra. Jag fick nya vänner. Det var en härlig stämning och alla dansade tillsammans. Jag var inte ledsen för att jag inte gick vidare. Jag mådde toppen för i augusti ska alla vi som åkte ut uppträda tillsammans på finalen av Funkisfestivalen på Stockholm Waterfront, hälsar Herta Harrysson.

Tolv andra bidrag med artister från olika städer i Sverige gick vidare. I år var totalt tjugofyra orter med och tävlade i Funkisfestivalen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.