Annons

Hit väljer Kalmarborna att resa på höstlovet

Höstlovet är i sikte, och en del Kalmarbor väljer då att resa ifrån regn och rusk. Soliga destinationer verkar locka mest, då de ligger i topp i Tickets bokningsstatistik. Här är resmålen som lockar mest.
Publicerad 9 oktober 2023
Barcelona
BarcelonaFoto: Mostphotos

Höstlovet är en populär vecka att resa utomlands, speciellt för barnfamiljer då det är det enda skollovet mellan sommaren och julen. Många vill slappna av med sol och nya upplevelser inför årets mörkare och kallare månader.

Precis som förra året är Gran Canaria den mest populära destinationen att resa till under höstlovet.

Annons

– Gran Canaria är en klassiker när det gäller höstresor. Den har allt – sol, stränder, fantastisk mat och en mängd aktiviteter, säger Hanna Olsson som är säljchef Ticket Kalmar, i ett pressmeddelande.

Jämfört med höstlovet 2022 går det att se en del förändringar i resandet. Alicante och Mallorca har stigit i popularitet, medan storstäder som Paris och München har tappat placeringar på årets topplista. Amsterdam har förlorat sin plats i topp 10-listan och ersatts av Rom.

Den största nyheten är däremot att Barcelona gör comeback och har tagit sig in på topplistan efter några år av minskat resande under höstlovet. Barcelona klättrar till en andra plats på topplistan.

– Barcelona har länge varit en semesterklassiker bland svenskarna, men de senaste åren har de flesta av naturliga skäl valt att hålla sig hemma på semestern. Det är så roligt att se att svenskarna nu börjar återvända till detta älskade resmål, tycker Hanna Olsson.

Ticket Kalmars toppdestinationerna för höstlovet:

1. Gran Canaria (1)

2. Barcelona (Ny)

3. London (2)

4. Bangkok (3)

5. Tokyo (Ny)

6. Dubai (4)

7. Berlin (Ny)

8. Rom (Ny)

9. Alicante (Ny)

10. Mallorca (Ny)

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons