GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hittaut: Därför hittar du inte checkpoint 27

För en vecka sedan var det premiär för årets Hittaut, den populära friluftsaktiviteten där du via karta eller gps ska hitta checkpoints som placerats ut runtom i Kalmar.
Olle Björneld från Kalmar orienteringsklubb, vid en checkpoint på säkert avstånd från flygande frisbees.
Olle Björneld från Kalmar orienteringsklubb, vid en checkpoint på säkert avstånd från flygande frisbees.
Foto: Simon Karlsson

Av de 60 checkpoints som finns utplacerade i nuläget kan dock den 27:e vara lite knepigare att lokalisera. I alla fall om du följer den upptryckta kartan.

– Jag letade som en dåre med min papperskarta idag tills en frisbeegolfare talade om för mig att de flyttat kontrollen för att den låg skymd mitt i kastvägen på ett av deras hål, berättar en joggande Hittaut-entusiast för KalmarPosten.

Den nya placeringen för checkpoint 27.
Den nya placeringen för checkpoint 27.

Frisbeegolfen på Skälby är populär även den, och en hård och snabb frisbee vill man inte ha i huvudet.

”Därför har vi flyttat checkpointen till den nya placeringen vid stenen som visas på kartan. Den nya positionen är också uppdaterad i appen”, meddelar Kalmar orienteringsklubb som arrangerar Hittaut.

60 checkpoints är uppe nu, sen utökas det med 30 till i juni, 20 i juli och 20 i augusti.