Annons

Hockey, mingel och tatueringar när Hatstore Arena fylldes av kvinnor

Den 18 november fylldes restaurangen i Hatstore Arena med kvinnor. Det blev mingel, nätverkande, tatueringar och såklart hockey. Initiativet kom från Stormbland tillsammans med Kalmar HC som ville få fler kvinnor att få upp ögonen för arenan och sporten.
Publicerad 7 december 2022
Kristina Blad och Hanna Storm delade ut pris till matchens lirare.
Kristina Blad och Hanna Storm delade ut pris till matchens lirare.Foto: Ellen Sjöström

Idén till kvällen kom i samband med att marknadsföringsföretaget Stormbland hade ett möte med Kalmar HC.

– Vi pratade om arenan och hur fin den är och hur fantastiskt det är att Kalmar faktiskt har en sådan arena. Då kom vi in på att det nog är ganska många som ändå inte har besökt den och framförallt tjejer, säger Hanna Storm.

Annons

– Det finns restauranger och stora möjligheter att göra event, men det vet nog inte alla heller att man kan göra, säger Kristina Blad.

Det var då Stormblad tog tillfället i akt och började dra i trådarna för att skapa ett event med och för kvinnor. De 50 platser som fanns tillgängliga gick som smör i solsken och alla tillfrågade sponsorer tackade ja direkt.

– Det var en jättebra respons, säger Kristina.

– Det var säkert 80 procent som sa att de aldrig vart i arenan. Många fick en aha-upplevelse om hur kul det är med hockey, hur fin arenan är och att man kan använde den i andra syften också, säger Hanna.

Kvinnorna på plats fick en gedigen upplevelse med alltifrån rundtur tillsammans med Kalmar HC:s ordförande Camilla Freedeke, mingel och även möjlighet att få en liten tatuering.

– Vi tänkte att det inte skulle bli en typisk tjejkväll. Det skulle handla om hockey, för det var där vi var, och även alternativa upplevelser. Vi hade tatueraren Li Bergström som tatuerade små tatueringar och Lotta Rautio jobbade på en tavla under kvällen. Sedan kom en tjej från a-laget som berättade om damhockeyn och deras förutsättningar. Det var kul att kunna lyfta det under kvällen också, säger Kristina.

Det blev en lyckad kväll och troligtvis har många nya hockeyfantaster fötts.

– Vi har fått så mycket positiv respons. Vi hoppas att fler besöker arenan och att kvällen ledde till nya bekantskaper, säger Hanna.

– Och att fler vill vill göra evenemang där eftersom det är en så fin plats att vara på. Sedan vet jag att det blev nya besökare för hockeyn också.

bild 1/18
Åsa Tugetam, Linnéuniversitetet.
Anette Andersson, Kalmar Kommun. Maria Lundström, Söderberg & Partners
Anne Carlsson, Maria Feltendahl. P&E fastigheter
Camilla Fredeke, ordförande KHC
Carolina Brinkefors, Argus Medicinteknik. Maria Lindström, Lihag Fastighets AB. Evelina Forsgren, Modig. Sandra Ferreira Axelsson,
Caroline Turkowitch, LW Fastigheter. Sofia Sternér, On Via. Elin Lönnbom, Tengbom arkitekter
Hanna Storm och Kristina Blad fick dela ut priset till matchens lirare.
En trappa upp serverade under kvällen vegetarisk Ramen
Janna Linglöf, Polarn & Pyret.
Johanna Nilsson, Parelle. Malin Toro Nilsson, CIS
Li Bergström, Tatueringsbyrån.
Lilian Sagerfors, Ekenäs hantverksbageri. Nina Eriksson, Erik & Alexander
Lotta Rautio, Artrautio, målade på en tavla under kvällen.
Åsa Tugetam, Linnéuniversitetet.
Anette Andersson, Kalmar Kommun. Maria Lundström, Söderberg & Partners
Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons