1. Livsstilarrow-down
  2. Kultur & Nöjearrow-down
  3. Familjarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Höga meritpoäng för Kalmar kommuns skolor igen

Eleverna har gått på sommarlov och betygen är satta. Det har visat sig bli vassa meritpoäng för Kalmar kommuns skolor igen, precis som förra året.
Foto: Roland Lundgren/Mostphotos

Förra läsåret var det bästa i utbildningsförvaltningens och Södermöre kommundelsförvaltnings historia när det gäller meritvärde.

I år har sexorna har det bästa meritvärdet någonsin, sjuorna har det bästa meritvärdet någonsin och åttorna har det näst bästa värdet någonsin. Kalmar kommuns niondeklassare presterar det näst högsta meritvärdet i årskurs 9 (236).

– Vi når stora framgångar för de yngre eleverna och som vi kan mäta effekterna av med betygen i årskurs 6, de åtgärder vi sätter in tidigt ger alltså effekt och de ger ihållande effekt över tid. Detta syns tydligt i det diagram där vi ser meritvärdesutvecklingen för de olika årskullarna på högstadiet de senaste åren, säger Mats Linde, förvaltningschef för utbildningsförvaltningen och Lena Thor, förvaltningschef för Södermöre kommundelsförvaltning i ett pressmeddelande.

Läs mer

Öland

Nu mäts badtemperaturen på Ölands östra sida

Mörbylånga kommun utökar sin service med badtemperaturerna.

Nyheter

Regionen polisanmäler misstänkt dataintrång

Region Kalmar län har gjort en polisanmälan mot en medarbetare.

Kalmar

Två tjänstemän i Kalmar hotades till livet i går

Under onsdagen anmäldes två fall av hot eller förgripelse mot tjänsteman till polisen.

Nyheter

Covid-19: Få positiva självtester i länet

1423 självtester har analyserats i länet, och enbart 82 av dem har varit positiva.

Öland

Så genomförs Victorialoppet i år

Den 40-åriga traditionen Victorialoppet genomförs virtuellt i år, på grund av den rådande pandemin. Det innebär att alla som vill genomföra loppet har möjlighet att göra det mellan 10 juli och 15 juli, var som helst i världen.

Kalmar

Bilist i hög fart tvärnitade – cyklist kraschade in i bilen

Bilisten körde även över en annan cyklists fot. Han misstänks nu för grov misshandel, vållande till kroppsskada och smitning från trafikolycka.