GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Höga priser på Kalmarkonst

Under vecka 45 gick Kalmar Auktionsverks senaste kvalitetsauktion uppnåddes höga priser på konst från Kalmarregionen.
Ölandsbild av Per Ekström
Ölandsbild av Per Ekström
Foto: Auctionet.com

Bland den konst som fanns representerad fanns bland annat flera Ölandsbilder av Per Ekström, där en vy från Mörbylånga klubbades för 42 682 kronor.

– Lokal konst är ofta eftertraktad lokalt men det är roligt att se att dessa konstnärer även har en nationell, och i vissa fall även internationell, köparkrets, säger David Brolin, föremålsexpert på Auctionet.com, i ett pressmeddelande.

Lotta Laserstein, som är eftertraktad bland utländska konstsamlare, fanns representerad med två blomstermålningar som klubbades för 32 000 vardera.

Blomstermålning av Lotta Laserstien
Blomstermålning av Lotta Laserstien
Foto: Auctionet.com

Konstnären Ivar Morsings verk Picador, utförd 1957, såldes för 15 574 kronor. Det är ett rekordpris för konstnären på auktionssidan Auctionet.com där föremålen säljs.

Picador av Ivar Morsing
Picador av Ivar Morsing
Foto: Auctionet.com

– Vi är naturligtvis glada att intresset är så stort för konstnärer från Kalmartrakten. Vi hoppas att de höga priserna gör att fler Kalmarbor blir intresserade av att lämna in konst av lokala konstnärer som vi kan hjälpa dem sälja fortsätter Leila, säger Leila Jacob, VD och grundare på Kalmar Auktionsverk.

Läs mer