Annons

Högerextrema män fick plocka ned banderollen och gå hem

Allmänheten hörde på tisdagseftermiddagen av sig till polisen om en banderoll som hängde ned från gång- och cykelbron över Södra vägen.
Publicerad 20 januari 2021
AFS-sympatisörer med banderoll, på bilden dock inte på en gång- och cykelväg i Kalmar. Genrebild.Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

En patrull åkte till platsen och fann två sympatisörer till högerextrema Alternativ för Sverige, AFS. Och mycket riktigt hängde en banderoll ned från bron, vars budskap mötte bilister på väg in mot Kalmar.

De två männen, i 30-årsåldern och hemmahörande i kommunen, tog på uppmaning av polisen ned sin banderoll och efter att ha delgivits misstanke om brott fick de gå hem.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel tror spontant att budskapet på banderollen, ”Återvandring nu”, inte håller för hets mot folkgrupp, som är en av de aktuella brottsrubriceringarna.

– Det kan nog möjligtvis bli brott mot ordningslagen.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons