unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Högerextrema män fick plocka ned banderollen och gå hem

Allmänheten hörde på tisdagseftermiddagen av sig till polisen om en banderoll som hängde ned från gång- och cykelbron över Södra vägen.
AFS-sympatisörer med banderoll, på bilden dock inte på en gång- och cykelväg i Kalmar. Genrebild.
AFS-sympatisörer med banderoll, på bilden dock inte på en gång- och cykelväg i Kalmar. Genrebild.
Foto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

En patrull åkte till platsen och fann två sympatisörer till högerextrema Alternativ för Sverige, AFS. Och mycket riktigt hängde en banderoll ned från bron, vars budskap mötte bilister på väg in mot Kalmar.

De två männen, i 30-årsåldern och hemmahörande i kommunen, tog på uppmaning av polisen ned sin banderoll och efter att ha delgivits misstanke om brott fick de gå hem.

Polisens presstalesperson Robert Loeffel tror spontant att budskapet på banderollen, ”Återvandring nu”, inte håller för hets mot folkgrupp, som är en av de aktuella brottsrubriceringarna.

– Det kan nog möjligtvis bli brott mot ordningslagen.

Läs mer