GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Höjde priset på klassiska varmkorven – ångrade sig

Ikea höjer priset på sin klassiska varmkorv, från fem till sju kronor. I över två decennier har 5-kronors korven varit en svensk klassiker, nu tar i stället den vegetariska korven över på varuhuset, rapporterar Allt om mat.
Publicerad 14 september 2022 • Uppdaterad 16 september 2022
Foto: Mostphotos

Årligen säljs miljontals varmkorvar inne på Ikea-varuhusen runtom i landet. I många hem har det blivit en självklarhet att köpa korven på väg ut från varuhuset. Priset har varit densamma i över två decennier, men nu tar en ny korv över tronen och blir den billigaste inne på varuhuset.

Nämligen den vegetariska korven, som kommer säljas för fem i stället för tio kronor.

– Jag tror att fler kunder kommer testa den vegetariska korven och inse hur bra den är, men det är klart att det alltid finns någon som kommer vara missnöjd. Vi kommer fortsätta tillhandahålla de traditionella grillade och kokta korvarna, möjligheten att köpa de varianterna finns fortfarande, säger Marcus Carlsson, ansvarig för maten på Ikea Sverige till tidningen.

Den klassiska kokta varmkorven kommer från och med i morgon, torsdag, att höjas från fem till sju kronor. Anledningen bakom förändringen är att Ikea arbetar för att minska sitt klimatavtryck.

- Ikea har satt ett tydligt och tufft mål att senast år 2030 vara cirkulärt och klimatpositivt. Därför arbetar vi ständigt med att minska vår påverkan på vår planet, och ambitionen att öka mängden växtbaserad mat är en del i detta arbete. Och vi vet att priset är väldigt avgörande när folk ska testa på något nytt, säger Marcus Carlsson.

Bara några dagar senare valde man att backa med prishöjningen med anledning av högljudda protester.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.