Hon är kommunens 70 000:e invånare

För 18 år sedan firade Kalmar kommun att man nått 60 000 invånare. Den 4 september 2020 fick man återigen chansen att fira.
Publicerad 4 september 2020
Johan Persson (S), kommunalstyrelsens ordförande, Helga, Mamma Nikolina och Pappa Lukas samt Helgas två storebröder.
Johan Persson (S), kommunalstyrelsens ordförande, Helga, Mamma Nikolina och Pappa Lukas samt Helgas två storebröder.Foto: Pressbild

På fredagsförmiddagen besökte Johan Perssson (S), kommunstyrelsens ordförande, nyfödda Helga. Hon representerar Kalmars 70 000:e invånare. Helga är en av de 555 barn som hittills har fötts under året. Hittills i år har kommunen ökat med 547 personer. På ett år har man ökat med 983 personer.

– Det finns inget egenvärde i att växa som kommun, men ska det göras både privata och offentliga investeringar i kommunen så är befolkningstillväxt avgörande. En växande befolkning gör att fler vill och vågar investera och satsa inför framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S), i ett pressmeddelande.

Kommunens invånare verkar också trivas. I Statistiska Centralbyråns, SCB, årliga medborgarundersökning ställs frågan om man kan rekommendera sina vänner och bekanta att flytta till sin kommun? Då svarar hela 92 procent av Kalmarborna att de skulle göra det.

– Kalmar har lämnat de tuffa åren bakom sig då stora industrier lades ner och år då befolkningen minskade. Nu är det annorlunda. Kalmar kommun saknar inte utmaningar, men det finns ett slagkraftigt näringsliv som expanderar, där företag bygger och skapar nytt. Bostadsproduktionen ligger i topp i landet och Kalmar är numera en universitetsstad. I Kalmar finns alla förutsättningar för ett liv med kvalitet. I Kalmar lever vi livet, säger Johan Persson.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.