Annons

Hoppas locka många till Vandringens dag: ”Roligt både för barn och vuxna”

För tredje året i rad anordnas Vandringens dag utanför Kalmar. Den 9 september samlas naturglada människor i alla åldrar vid Värsnäs för en gemensam vandring. Det blir även speciella aktiviteter för barn.
Publicerad 4 september 2023
Bild från Victoriavandringen 2023 som hade samma arrangör som Vandringens dag.
Bild från Victoriavandringen 2023 som hade samma arrangör som Vandringens dag.Foto: Mehdi Barakat

Vandringens dag anordnas som ett samarbete mellan Svenska Turistföreningen och Friluftsfrämjandet Kalmar-Öland. Själva vandringen utgår från Värsnäsgården och startar klockan 10.00, men upplägget för dagen är i övrigt ganska fritt.

– Vandringen blir cirka 7 kilometer lång och startar klockan 10.00 men man är välkommen att komma när man vill fram till 14.00. Vi anordnar naturbingo runt Värsnäsgården hela dagen och hoppas att vi även kan locka barnfamiljer med det. Det blir en snitslad bana i skogen och så får de gå med bingobricka och leta löv och myror och allt vad det kan vara, berättar Bente Transö som är ordförande i Friluftsfrämjandet Kalmar-Öland.

Annons

Fika kan medtas eller köpas på plats. Dagen ses även som ett tillfälle att lyfta ämnet friluftsliv och höja barns och vuxnas kunskap om allemansrätten.

– Vandringens dag är fullständigt gratis och vi tycker att det hade varit jätteroligt om många ville komma. Det blir roligt både för barn och vuxna, säger Bente Transö.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons