Annons

Hopptävling samlade in stora summor till cancerfonden: ”Fantastiskt”

Sista helgen i augusti arrangerades Böda Sand Jump for Hope – en hopptävling för ponnys där pengar samlas in till Cancerfonden och Barncancerfonfen.
Publicerad 29 augusti 2023
Böda Sand Jump for Hope 2023.
Böda Sand Jump for Hope 2023.Foto: Linda Pihlfelt

Sammanfattningsvis var det 220 ryttare, 240 ponnys och totalt 825 starter på tre dagar. Tävlingen som ägde rum på Böda Sand var minst sagt lyckad, både tävlingsmässigt och insamlingsmässigt.

– Det är bara förnamnet. Jag kan inte säga exakta siffran just nu, men jag skulle kunna lova att vi har sprängt gränsen och kommit upp i 300 000 kronor! säger Bella Rodhelind på Team Equus for Hope.

Böda Sand Jump for Hope 2023
Böda Sand Jump for Hope 2023Foto: Linda Pihlfelt
Annons

Det innebär att 150 000 kronor skänks till cancerfonden och 150 000 kronor till barncancerfonden.

– Det var helt fantastiskt. Vi har hållit på från 8-19 varje dag, haft ringlande köer till serveringen, käpphästhoppning för barn, utställare, auktioner på tavlor och mycket annat.

Platsen för tävlingen innebar även lite magi utanför själva tävlingen.

Böda Sand Jump for Hope 2023.
Böda Sand Jump for Hope 2023.Foto: Linda Pihlfelt

– Det är som en dröm. Barnen rider ner till havet och får bada i havet med hästarna. Anläggningen var öppen och de kunde bada i poolen.

Böda Sand Jump for Hope 2023.
Böda Sand Jump for Hope 2023.Foto: Linda Pihlfelt

Även Anna Barkevall, vd på Böda Sand, var även hon nöjd med tävlingen.

– Allting gick väldigt bra och det var väldigt mycket adrenalin i luften. Vi som plats är tacksamma och nöjda att kunna vara en del av det här fantastiska arrangemanget, säger Anna Barkevall.

Tävlingen arrangerades av Åkerbo Hästklubb tillsammans med Team Equus for Hope.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons