Hossmo BK skänker matchställ till fotbollslag i Ukraina

Hossmo BK har efter fyra år med samma matchställ införskaffat sig nya kläder för sina spelare. De gamla matchställen ska dock inte bli förverkade, utan kommer att åka med Lions Club Kalmars lastbil med förnödenheter till Ukraina.
Publicerad 15 april 2023
Kent Andersson, ordförande Hossmo BK och Mats-Åke Tunelid, president för Lions Club Kalmar.
Kent Andersson, ordförande Hossmo BK och Mats-Åke Tunelid, president för Lions Club Kalmar.Foto: Privat

När det var dags för nya matchställ började styrelsen i Hossmo BK spåna på idéer vad man kunde göra med sina matchkläder som fortfarande var i fint skick.

– En idrottsförening byter matchkläder i olika intervaller. På grund av pandemin är de här inte alls slitna och många av de yngre pojk- och flicklagen har knappt spelat alls. Då tyckte vi det vore synd att skicka dem i soptunnan, säger Hossmo BKs ordförande Kent Andersson.

Styrelsen fastnade till slut för idén om att skänka matchställen till Ukraina.

– Det finns fotbollslag i Ukraina som fått sina anläggningar bombade och kläder förstörda. Vi tog kontakt med Lions i Kalmar och de anordnar en lastbil i veckan som går med förnödenheter till Ukraina.

Mats-Åke Tunelid, president för Lions Club Kalmar, tyckte om idén och i närtid kommer kläderna samt andra förnödenheter som kaminer och elverk att köras till Ukraina.

– Vi har gjort i ordning, tvättat och packat ihop allt. Vi ska även ut på sociala medier och försöka samla in pengar till Lions så att de kan fortsätta sitt arbete.

Till sommaren hoppas Kent och övriga i föreningen att ha namnet på den fotbollsförening som får ta emot matchställen.

– Mats-Åke Tunelid ska själv åka ner till Ukraina i juni och då skulle han se om han kunde få träffa fotbollsföreningen som fått paketen.Det vore ju jättekul om vi kunde få någon bild på det Ukrainska fotbollslaget med Hossmos kläder. Då kan vi hänga upp bilden i klubbhuset.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.