Hotell satsar vidare på rekryteringsdag: ”Var väldigt lyckat”

Calmar Stadshotell anordnade i fjol en rekryteringsdag för sommarpersonal. Det blev en succé och det kan vara starten på en tradition.
Publicerad 4 mars 2023
Calmar Stadshotell
Calmar StadshotellFoto: Linus Gunnarsson

– Det blev väldigt lyckat. Vi får väldigt många ansökningar på de annonser vi lägger ut och istället för att läsa om personerna bjuder i in till en rekryteringsdag. Det blir lite audition och snabbintervjuer med våra teamleaders och avdelningschefer, säger Mats Wolff, General Manager Calmar Stadshotell.

På söndag den 5 mars räknar hotellet med att få besök av ett 50-tal arbetssökande ungdomar – kanske ännu fler.

– Vi tycker att det är viktigt att kunna bjuda upp till dans och erbjuda ungdomar den här möjligheten. Här får man chans att träffa oss och ställa frågor om branschen och se hotellet. Vi kanske fiskar upp folk som är nyfikna, som egentligen inte valt vår bransch men som behöver sommarjobb. Vi informerar om servicebranschen och når ut brett. Det är många som startat sin arbetsbana på Calmar Stadshotell, säger Mats och fortsätter:

– Vi försöker göra en lite större grej av det hela. Inte att man som sökande bara få sitta på en pall och vänta på sin tur. Här får man lite snacks, dryck, en goodie bag och information om branschen. Det blir en upplevelse och en ny erfarenhet, även om man inte får något sommarjobb.

Rekryteringsdagar där arbetssökande får ett positivt intryck av branschen är också viktigt i det långa loppet.

– Man får villigt erkänna att under pandemin blev branschen av med mycket kompetent personal som sedan hittade nya branscher och inte kom tillbaka. Vi behöver fylla på med folk. Calmar Stadshotell satsar exempelvis på att bygga ett nytt spa för att vara mer aktuell året runt och få en stabilare organisation.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.