GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hundarna gör sig redo för tomtetåg: ”Ludde är taggad”

På söndag kommer ett tomtetåg att passera från Larmtorget bort till Kattrumpan. Men det är inte vilka tomtar som helst som kommer komma gåendes – det är nämligen 25 stycken hundar med tillhörande vagn
Kalmar • Publicerad 30 november 2022
Ludde, 4,5 år, är i full gång med att göra sig redo inför julpromenaden.
Ludde, 4,5 år, är i full gång med att göra sig redo inför julpromenaden.Foto: Privat

På söndag kommer passerande på Stortorget att kunna mötas av, förhoppningsvis, hela 25 stycken berner sennenhundar som gör sig redo för att lussa från torget, längs med Norra Långgatan bort mot Kattrumpan.

– Det ska bli så kul. Vi kommer klä ut hundarna till tomtar och lucior. Jag hoppas på att vi blir omkring 25 stycken hundar. Ludde är taggad, säger arrangören Veronica Klinteback som tar med sig sin berner sennenhund Ludde.

Några av hundarna kommer även att dra vagn, något som går långt tillbaka i tiden, berättar Veronica. Rasen brukade nämligen göra det förr i tiden när mjölkhandlarna i Schweiz behövde någon som drog mjölkspannen.

– Vi försöker bibehålla vagndragningen så att de får träna, säger Veronica.

Vad hundarna kommer dra på söndag återstår att se. Klockan 13 samlas tåget på Stortorget.

När Ludde inte förbereder sig inför julfirande så hjälper han gärna matte Veronica att ta ut soporna.
När Ludde inte förbereder sig inför julfirande så hjälper han gärna matte Veronica att ta ut soporna.Foto: Privat
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.