Hundra nya träd har planterats – nya lindar till Kanalgatan

140 träd har planterats av kommunen i år som följer en trädplan från 2018. Nu får Södra Kanalgatan sällskap av nya lindar.
Kalmar • Publicerad 18 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Fredrik Boo/Mostphotos

På gatan har nyligen flera träd tagits ner och under nästa vecka kommer nya lindar att planteras på gatan. Sedan 2018 följer kommunen en trädplan, för att bidra till människors välbefinnande, den biologiska mångfalden och miljön.

– Vi har köpt in omkring 140 nya träd bara i år. Några ersätter träd vi varit tvungna att ta ner för att de varit i dåligt skick, men flera planteras även på helt nya platser, berättar Jacob Runesson, arbetsledare på serviceförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Under året har helt nya fruktlundar planterats på flera ställen. Även de nya områdena Karlssons äng och Harby i Trekanten har fått trädplanteringar.

– Det är en stor variation på träd som planteras. Allt från de lite vanligare lindarna och lönnarna till ginkgo, atlasceder, fontänpil, diverse fruktträd och flera olika varianter på ekar, säger Jacob.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.