GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hundratals bjöds in till funkisfest

Efter tre års pandemiuppehåll samlades hundratals med människor på Sandra när det vankades funkisfest på trettondedag jul.
Kalmar • Publicerad 11 januari 2023
Malin Axelsson och Anton Moberg gillar pardans.
Malin Axelsson och Anton Moberg gillar pardans.Foto: Mats Strömberg, Lions.

200 gäster samlades på Sandra under trettondedag jul när Falkens Scoutkår och Lions Club bjöd in funktionsvarierade från olika håll i länet till årets julgransplundring.

Det var både dans kring granen, pardans, fika och julgodis från tomten till tonerna av Kalmar Dragspelsklubb och dansbandet Rollatorz.

Lions Mats-Åke Tunelid och Jan Erlandsson flankeras av Falkens Scoutkårs Oskar Söderström och Anne Sverkersson.
Lions Mats-Åke Tunelid och Jan Erlandsson flankeras av Falkens Scoutkårs Oskar Söderström och Anne Sverkersson.Foto: Mats Strömberg, Lions.

– Glädjen gick inte att ta miste på när dansen började. Det var fullt ös med en gång. ”Det här är det roligaste på hela året” hördes från alla håll. Gästerna lämnade festen med många kramar och nya vänner, säger Mats Strömberg från Lions Club i Kalmar.

Det har gått 60 år sedan Falkens Scoutkår bjöd in funktionsvarierade till julgransplundring i Folkets park. Sedan ett par år tillbaka hålls festen på Sandra ihop med Lions Club. Gästerna bjuds in från gruppboenden i kommunen, men också från boenden i närliggande kommuner.

Det dansades för fullt inne på Sandra.
Det dansades för fullt inne på Sandra.Foto: Mats Strömberg, Lions.
Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.