GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I år har Lionsklubbarna hjälpts åt att leverera Påsketräden

Förra året valde Lions i Kalmar på grund av pandemin att ställa in den traditionella tillverkningen och leveransen av påskträd till näringsidkare i kommunen. Nu är ordningen återställd.
Johnny Berggren från Lions levererar ett påskträd till Carina Lysell på Loax.
Johnny Berggren från Lions levererar ett påskträd till Carina Lysell på Loax.
Foto: Privat

– Vi har gjort det på ett smittsäkert sätt och varit försiktiga. Det är väldigt kul att vi har kunnat göra det för det piffar upp när man går genom stan, säger Thomas Axeheim som ansvarar för ”Påsketräden” för första gången.

– Vi har fått väldigt positiv respons. ”Så roligt”, ”Va fint”, ”Nu ÄR det vår!”.

Runt 250 träd har beställts, och merparten levererades under måndagen. ”Påsketrädet” är en ungbjörk klädd med påskägg som satts i en hink med jord, som medlemmarna själva tillverkat. Pengarna från försäljningen går direkt till Lions hjälpkassa, och fördelas sedan till välgörande ändamål både nationellt och internationellt.

I runt 15 år har Lions Club Kalmar gjort detta. I år har för första gången Lions Club Kalmar/Skälby deltagit.

– Precis som alla andra föreningar så har vi fått svårare att nyrekrytera medlemmar. Vi krymper, säger Thomas Axeheim. Så vi pratar om att samarbeta allt mer framöver. Kanske på sikt att vi blir en enda klubb.