Annons

Rättegången gällande Ängömordet senareläggs

Den 6 mars 2022 mördas en man i 25-årsåldern på Ängöleden. Enligt åklagaren Kjell Janneson rör det sig om en ren avrättning. I dag skulle rättegången ha inletts men den blev istället senarelagd till onsdag. Detta på grund av att en av de medåtalade inte dök upp, han kunde inte heller hittas av polis och har häktats i sin frånvaro.
Kalmar • Publicerad 6 februari 2023
Rättegången mot 27-åringen väntas pågå i cirka 13 dagar.
Rättegången mot 27-åringen väntas pågå i cirka 13 dagar.Foto: Mattis Andersson

Det var den 6 mars 2022 som en man i 25-årsåldern sköts ihjäl på Ängö i vad som åklagare Kjell Janneson beskriver som en ren avrättning.

I dag, måndagen den 6 februari, inleds rättegången om dödsskjutningen på Ängöleden i Kalmar tingsrätt. Rättegången gäller även två skjutningar mot bostäder veckor innan mordet på Ängö.

Annons

En 27-årig man står åtalad misstänkt för mordet och skjutningarna mot bostäderna i Kalmar som kan kopplas till Norrlidengänget. Motivet ska vara hämnd för mordet på Östra Vallgatan, där en man i 20-årsåldern sköts ihjäl den 11 februari 2022.

– Han är väldigt upprörd, han ansåg att det var hans bästa kompis som mördades, sa åklagare Kjell Janneson när åtal mot 27-åringen väcktes.

Minnesplats för den avlidne mannen i 25-årsåldern.
Minnesplats för den avlidne mannen i 25-årsåldern.Foto: Simon Karlsson

Under rättegångens första dag skulle en medåtalad 27-årig man höras. Han står åtalad för grovt vapenbrott, försök till mord och framkallande av fara för annan ihop med en 29-åring. Men den medåtalade 27-åringen dök inte upp på länk som bestämt och rättens ordförande valde därför att avbryta rättegången, det rapporterar SVT Nyheter Småland.

Rättegången senareläggs därför och väntas till onsdag. Den åtalade mannen som inte dök upp häktas i sin frånvaro och döms till att betala ett vite på 4000 kronor.

Enligt SVT Nyheter Småland yrkar Janneson på livstids fängelse för den mordåtalade 27-åringen.

– Jag tycker att det är bra bevisning, men det hade varit lättare om man haft regelrätta vittnen eller mordvapnet med DNA, sa Janneson till KalmarPosten.

Rättegången mot 27-åringen väntas pågå i cirka 13 dagar.

Läs mer om skjutningarna i Kalmar här:

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons