GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I dag togs första ”badtaget” för den nya bad- och friskvårdsanläggningen i Snurrom

Under måndagen var det dags för första spadtaget, eller ”badtaget” som de skämtsamt kallade det för, vid stadsdelen Snurrom. Det är den nya bad- och friskvårdsanläggningen som börjar byggas. Anläggningen, som blir cirka 16 000 kvadratmeter, väntas stå klar sommaren 2025.
Publicerad 8 augusti 2022
Från vänster till höger syns Stefan Danielsson, Affärsområdeshef Peab, Joakim Ollén, VD Kunskapsporten, Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar samt Angelica Kastanidou, regionstyrelsens ordförande Region Kalmar län.
Från vänster till höger syns Stefan Danielsson, Affärsområdeshef Peab, Joakim Ollén, VD Kunskapsporten, Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar samt Angelica Kastanidou, regionstyrelsens ordförande Region Kalmar län.Foto: Privat

Den nya bad- och friskvårdsanläggningen ska bland annat innehålla en 50 metersbassäng, två träningsbassänger, en rehabbassäng, familjebad, gym, spa och restaurang. På plats vid ”första badtaget” den 8 augusti fanns Stefan Danielsson som är affärsområdeshef vid Peab, Joakim Ollén, vd för Kunskapsporten, kommunstyrelsens ordförande Johan Persson samt regionstyrelsens ordförande Region Kalmar län Angelica Kastanidou. De fyra invigarna hade varsin bastustäva med vatten och små badankor. Själva ”badtaget” genomfördes genom att de hällde innehållet i barnpoolen. På plats visades även en modell samt skisser över den nya anläggningen.

Det var Kunskapsporten som under 2021 vann upphandlingen genomförd av Kalmar kommun och Region Kalmar län, vilket innebär att Kunskapsporten kommer att bygga, äga, förvalta och driva anläggningen. Projektkostnaden beräknas till drygt 600 miljoner kronor.

I anläggningen ska bolaget bland annat utföra service för kommunen och regionen i enlighet med ingångna nyttjanderättsavtal. Kunskapsporten anlitar Peab för att bygga den nya bad- och friskvårdsanläggningen.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.