GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

I natt: Flera misshandlar och mycket fylla: ”Hysterisk natt”

Valborgskvällen och natten slutade med en hel del ärenden för polisen. Bland annat ska en grov misshandel ha skett i Berga, Kalmar, där en man i 25-årsåldern fått föras till sjukhus med allvarliga skador.
Publicerad 1 maj 2022
Foto: Z1B/Mostphotos

– Det har varit en hysterisk natt med mycket fylla, konstaterar Dennis Englund vid polisen i Kalmar.

– Framförallt ett grovt våldsbrott i Berga där en man i 25-årsåldern blev allvarligt skadad.

Det var under lördagskvällen vid 23:30-tiden som polisen larmades till Runvägen i Berga, Kalmar, där ett tiotal personer ska ha varit inblandade i ett bråk utomhus. En man i 25-årsåldern ska ha blivit allvarligt skadad och fick föras med ambulans till sjukhus. Under natten genomför polisen kontroller och efterspaningar i området. Man påbörjar även förhör med vittnen på platsen. Polisen meddelar under söndagen att mannen avlidit. Rubriceringen ändras därför till mord. Tre män är anhållna misstänkta för mordet.

I Kalmar har ett tiotal personer omhändertagits enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. I övriga länet uppskattar man att ungefär tre till fyra personer omhändertagits.

– Men det är också många som vi inte kunnat omhänderta och fått köra hem. Det har varit mycket att göra för patrullerna, säger Dennis Englund.

I samband med cruisingen i Nybro ska det också ha blivit en del fylla och ett antal misshandelsärenden, menar polisen.

Vid 23-tiden ska två killar i 15-20-årsåldern ha blivit utsatta för misshandel och olaga hot av okända gärningsmän. Detta ska ha hänt utanför en matbutik i Nybro.

Senare under natten, vid 01-tiden, ska ett bråk ha uppstått på en krog på Stora Trädgårdsgatan i Nybro. Det rör sig om flera personer i 25-30-årsåldern som hamnat i bråk som lett till misshandel. Ingen ska ha blivit allvarligt skadad och ingen behövde föras med ambulans till sjukhus.

Ytterligare en misshandel ska ha skett på ett uteställe Kalmar men där har polisen inte fått in tillräckliga uppgifter ännu.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.