GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Studentradion besökte Musikhjälpens bur i Norrköping

Den 13 december drog Musikhjälpen igång i Norrköping. I dag får de besök av studentföreningen Radio Shore från Kalmar vars mål är att samla in 100 000 kronor.
Publicerad 18 december 2021 • Uppdaterad 19 december 2021
Musikhjälpen med Radio Shore 2021
Musikhjälpen med Radio Shore 2021Foto: Radio Shore

Den 13 december klev programledarna Brita Zackari, Anis Don Demina och Oscar Zia in i Musikhjälpens bur i Norrköping. Musikhjälpen avslutas den 19 december och är ett samarbete mellan Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen för att samla in pengar.

Förra helgen gjorde Linnéuniversitetets studentradio Radio Shore sin egen version av Musikhjälpen, som sändes från fredag eftermiddag till sent på söndagskvällen. Deras syfte är att samla in pengar som oavkortat går till årets Musikhjälpentema ”för en värld utan barnarbete” och målet är att få ihop 100 000 kronor. När KalmarPosten senast pratade med dem i tisdags var 71 537 kronor insamlade. Under lördagen uppmärksammas Radio Shores engagemang i den officiella Musikhjälpen.

– Vi har kontaktat producenten så vi ska faktiskt få komma dit. På lördag klockan 16 ska vi besöka buren i Norrköping och berätta om hur det gått i år och vilka vi är i studentföreningen. Vi samlar in mycket pengar för att vara relativt små!, sa Radio Shores Pr-och Marknadsföringsansvarig, Josefine Högne tidigare i veckan.

Kommer ni nå ert mål att samla in 100 000 kronor?

– Det känns som det. Det är klart att vi ska nå målet! Det känns jättebra hittills och jag känner mig helt överväldigad över hur många som engagerar sig. Jag är så otroligt tacksam över alla som har önskat låtar som vi spelat och till alla som bidragit. Man är fylld av värme, kärlek och gemenskap, säger Josefine Högne.

Radio Shores Pr-och Marknadsföringsansvarig, Josefine Högne.
Radio Shores Pr-och Marknadsföringsansvarig, Josefine Högne.Foto: Radio Shore

Läs mer om Radio Shores Musikhjälpen här:

Anis Don Demina,  Brita Zackari och Oscar Zia är programledare för Musikhjälpen 2021.
Anis Don Demina, Brita Zackari och Oscar Zia är programledare för Musikhjälpen 2021.
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.