Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Idag drar den klassiska skolkampen igång

På tisdagen sänds den första kvartsfinalen i årets omgång av Vi i femman i P4 Kalmar.
P4 Kalmars reporter Hanna Thulin är domare för första gången medan Johan Signert är Vi i femman-veteran med sitt femte år som programledare.
P4 Kalmars reporter Hanna Thulin är domare för första gången medan Johan Signert är Vi i femman-veteran med sitt femte år som programledare.
Foto: P4 Kalmar

I normala fall sänds Vi i femman i januari och februari, men har i år flyttats fram på grund av pandemin. Dessutom sker all tävling på distans. Tävlingsdeltagarna sitter på sin skola vid datorer uppkopplade mot radiohuset i Kalmar.

”Det är så klart lite tråkigt att inte få träffa eleverna fysiskt, men samtidigt väldigt roligt att vi trots allt kan genomföra programmet. Det kommer att bli minst lika spännande som vanligt”, säger Johan Signert som leder programmet för femte året i rad.

Signerts kollega Hanna Thulin är domare för första gången.

Klockan 17 ikväll är det två öländska lag som möter varandra, Åkerboskolan i Löttorp mot Smaragdskolan 5c i Färjestaden. Tävlingarna hålls sedan torsdagar och tisdagar samma tid, med lokal final den 4 maj.

Här är alla de lokala klasserna som tävlar i Vi i femma i år:

– Smaragdskolan 5c, Färjestaden, mot Åkerboskolan, Löttorp, 13 april.

– Sjöängsskolan 5b, Lindsdal, mot Vasaskolan 5a, Kalmar, 15 april.

– Glömmingeskolan, Glömminge, mot Skogshagaskolan, Västervik, 20 april.

– Sjöängsskolan 5a, Lindsdal, mot Rinkabyholmsskolan, Rinkabyholm, 22 april.

Läs mer