GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny fiskrestaurang har öppnat: ”Vi kände att detta saknades i Kalmar”

Under tisdagen slog Blomlöfs Rökeri upp portarna i Kalmar för en restaurang och butik. På menyn står fisk, fisk och ännu mer fisk.
Kalmar • Publicerad 23 november 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Foto: Privat

Den nya restaurangen och butiken ligger intill Kalmar Gästhamn i byggnaden som Magasinet låg i förut. Verksamheten kommer börja ta emot gäster vid lunchtid.

– Detta är någonting vi kände saknades i Kalmar, en fiskbutik och fiskrestaurang. Vi kände att det var läge nu, säger företagets VD Ted Blomlöf.

Hur känns det nu inför öppningen?

– Det är fullt upp med mycket att göra, och det känns jättekul och spännande. Vi har fått massor av positiv respons från kunder som ringt och frågat när vi ska öppna. Nu när vi ser lokalen växa fram så känns det riktigt häftigt.

Kan du inte berätta lite om ert företag – vilka är ni?

– Vi håller till i Brömsebro där vi har vår huvudverksamhet. Där har vi rökt fisk i över 90 år. Det var min farfars far Gunnar som startade verksamheten och sedan har det utvecklats från det. Min farfar tog över det efter honom och sedan min far, och nu är det jag som sedan tre år tillbaka driver det ihop med min kusin Tobias Roosling och Andreas Forssell.

Ted Blomlöf, Jenny Karlsson och Louise Gustafsson.
Ted Blomlöf, Jenny Karlsson och Louise Gustafsson.Foto: Privat

I Brömsebro finns redan en butik och restaurang, och även i Karlskrona har företaget etablerat en ny verksamhet. Kalmar bli den tredje butiken och restaurangen. Det kommer säljas en hel del fisk och skaldjur men också delikatesser som ost, kex och marmelad.

På restaurangmenyn står fisk och skaldjur i alla möjliga former. Några av de populäraste rätterna är varmrökt lax, gravrökt lax och fish and chips. Till att börja med kommer restaurangen endast ha öppet under dagen.

– Målet är att kunna ha öppet på kvällarna också, till våren och sommaren vill vi absolut kunna ha kvällsservering. Men till att börja med kommer vi ha luncher tisdag-lördag, och bokade sällskap på kvällarna. Vi startar med det här och så får vi öka på. Men det känns väldigt positivt.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.