Kör inofficiellt mini tri: ”Jag är taggad”

Våtdräkterna var på och tidtagningsklockorna plockades fram när det var dags för kvällens träning i skarpt läge, samma dag som Kalmar Mini Tri skulle ha ägt rum.
Publicerad 12 augusti 2020 • Uppdaterad 13 augusti 2020
Foto: Agnes Aronsson

Onsdag den 12 augusti skulle det officiella Kalmar Mini Tri ha körts, men på grund av pandemin var det inte möjligt att genomföra.

I stället har Kalmar RC Triathlon gjort ett minitriathlon i träningsform varje måndag. Just den här veckan var träningen schemalagd till onsdagen 12 augusti, samma dag som det riktiga mini tri skulle ha gått av stapeln. Vid 18.30 tog de fram tidtagningsklockorna vid Slipkajen på Varvsholmen i Kalmar och körde så skarpt de kunde med hänsyn till trafikregler.

– Det här är ingen tävling. Det är träning med tidtagning och det är viktigt att poängtera. Vi gör det med klubbens medlemmar för att det är kul, berättar Håkan Krantz, som är gift med ordförande i Kalmar RC, Ulrika Krantz Hjort.

Håkan Krantz höll i genomgången.
Håkan Krantz höll i genomgången.Foto: Agnes Aronsson

Håkan Krantz höll i genomgången inför start och gick igenom flera förhållningsregler som deltagarna behöver ta hänsyn till, bland annat att hålla avstånd.

– På träningarna har vi kanske varit 20 personer som mest, jämfört med tidigare år då vi varit 80-90 personer, säger Håkan Krantz.

I dag var totalt 44 deltagare registrerade att medverka. Åtta kvinnor och 36 män. Under kvällen simmar de 520 meter, cyklar 18 kilometer och springer 4,2 kilometer. Inför start var både Ulrika Hjort och Victor Turstedt väldigt redo att ge sig ut.

– Det känns bra. Jag är taggad! , säger Victor.

Lika taggad som inför ett officiellt mini tri?

– Ja, absolut!.

Ulrika Hjort och Victor Turstedt.
Ulrika Hjort och Victor Turstedt.Foto: Agnes Aronsson

På plats för att medverka fanns även Julia Madejska och hennes pappa Kristyan.

– Det känns väldigt kul. Jag har inte tränat så mycket men det går säkert bra ändå. Jag har varit med på kanske fem till tio träningar innan, men man blir ju mer peppad i dag. Men nästa år blir det riktiga Ironman för mig, säger Julia Madejska.

Julia Madejska och hennes pappa Kristyan.
Julia Madejska och hennes pappa Kristyan.Foto: Agnes Aronsson

I dag ser hon mest fram emot cyklingen. Något annat som deltagarna kan se fram emot efter målgång är grillning med korv, tillbehör och dryck, musikanläggning samt en trevlig kväll tillsammans inom klubben.

Snabbaste man in i mål blev Gabriel Björlin på tiden 45:41.2 och snabbaste kvinna blev Hanna Lundberg på 57:46.2.

Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Foto: Agnes Aronsson
Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.