GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Imorgon är det skördedag på Krusenstiernska gården

Säsongen närmar sig sitt slut och just nu förbereds en skördedag på Krusenstiernska gården. Imorgon, lördagen den 9 oktober, hålls nämligen portarna öppna för sista gången det här året.
Publicerad 8 oktober 2021
Pressfoto
Pressfoto

– Det verkar bli fint väder så det är vi glada för. Skördedagen är tradition och har varit här i många år. Det handlar om att ta hand om det som kommer från gården så det inte det går till spillo. Vi har skördat under sensommaren men också nu och framförallt så är det äpplen, men också päron som skördats. Vi har väldigt fina Ingrid Marie!, säger Emma Angelin Holmén som är kulturutvecklare på Kalmar kommun.

Det har gjort äpple- och päronmust som säljs vid sidan av valnötter, eget te från gården, kokad sylt och marmelader, pajer och blombuketter. Det finns även kål, rödbetor och lök att köpa och kaféet håller öppet. På plats vid öppningen vid 12 spelar Kulturskolans elever.

– Krusenstiernska gårdens vänner kommer också. Något som också är kul är att vi har museet öppet, annars brukar det vara för bokade guidningar men nu är det öppet för allmänheten eftersom vi har två guider på plats. Nu kan man verkligen passa på, säger Emma Angelin Holmén.

Krusenstiernska gården har öppet 12.00 till 15.00.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.