GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inför kyrkovalet: Nu är alla grupp- och kandidatlistor klara

På måndagen, med två månader kvar till kyrkovalet den 19 september, tillkännagavs alla nomineringsgrupper och kandidater.
Publicerad 20 juli 2021
Pressbild.
Pressbild.
Foto: Magnus Aronsson/IKON

Kyrkovalet handlar om vad Svenska kyrkan ska vara och vad den ska ägna sig åt och ger medlemmarna möjlighet att rösta på de grupper och personer som ska vara med och besluta om kyrkans liv och verksamhet kommande fyra år.

Valet utgörs egentligen av tre val: till kyrkofullmäktige, stiftsfullmäktige och kyrkomötet. Förtidsröstning pågår från den 6 september till och med valdagen.

"Det är ett otroligt engagemang med cirka 600 nomineringsgrupper med nästan 27 000 unika personer som kandiderar”, säger Anki Bondesson, kyrkovalsledare på valkansliet, i ett pressmeddelande.

För att kunna bli invald måste du ha fyllt 18 år, men för att rösta ska du ha fyllt 16 år senast på valdagen. Du måste även vara medlem av Svenska kyrkan och folkbokförd i Sverige.

Alla nomineringsgrupper och kandidater går att finna på Svenska kyrkans sajt. Du kan söka via postnummer, stift, kommun eller församling.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar kalmarposten med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.