Inga stora evenemang i sommar – restriktionerna blir kvar

Musik på Larmtorget, Kalmar Stadsfest och Ironman Kalmar är några av de evenemang som påverkas.
Publicerad 29 maj 2020
Stadsfesten 2018
Stadsfesten 2018Foto: Sofia Sandvik/Kalmarposten

Det står nu klart att Musik på Larmtorget och Kalmar Stadsfest, där Destination Kalmar är huvudarrangör, ställs in. När det gäller övriga evenemang för Destination Kalmar en dialog med arrangörerna och de jobbar på att flytta fram vissa evenemang.

Restriktionerna för offentliga sammankomster kommer att finnas kvar över sommaren, meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten i dag. Det innebär att inga större evenemang blir av i Kalmar i sommar.

– Vi har hoppats in i det sista, men så länge restriktionen på 50 personer finns kvar är tyvärr inga stora evenemang möjliga i sommar. Vi har tittat på flera alternativa lösningar, men under rådande restriktioner är det tyvärr inte möjligt. Det känns såklart väldigt tråkigt, men just nu finns det ingenting som är viktigare än att vi tillsammans hjälps åt att stoppa smittspridningen, säger Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar i ett pressmeddelande.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.