unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Inga studentflak nästa år heller

Transportstyrelsen förlänger förbudet till halvårsskiftet 2021, vilket innebär att det inte blir något studentfirande på flak nästa år heller.
Foto: Agnetasfoton/Mostphotos

I maj 2020 beslutade Transportstyrelsen att upphäva bestämmelser som gjort det möjligt att fira på studentflak eller åka i karnevalståg. Det ansågs inte vara förenligt med Folkhälsomyndighetens allmänna råd kring coronaviruset och smittspridningen av covid-19.

Den åsikten står fast och nu förlängs de tillfälliga reglerna till och med 30 juni 2021.

”Det innebär att det under första halvåret 2021 inte är möjligt att använda bilar med flak, eller släpvagnar eller efterfordon som dras av bil eller traktor eller motorredskap för att transportera fler passagerare än vad fordonet är avsett för”, skriver Transportstyrelsen i ett pressmeddelande.

Skulle situationen ändras så har Transportstyrelsen möjlighet att både upphäva förbudet i förtid, liksom att förlänga det ytterligare.

Läs mer