Annons

Inoljad och iförd endast en handduk – man tog sig in i kvinnas hotellrum

Med hjälp av ett stulet huvudnyckelkort ska mannen objuden ha tagit sig in i kvinnans rum vilket gjort att hon känt sig ”maktlös, livrädd och chockad”. Mannen åtalas nu vid Kalmar tingsrätt.
Publicerad 23 november 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Det var i våras som en man i 40-årsåldern ska ha bott över på ett hotell i Kalmar. Han ska under vistelsen ha låst ute sig från sitt rum och ringde därför personalen för att få veta var huvudnyckelkortet förvarades och på så sätt kunna ta sig in i rummet igen. Därefter ska han ha lämnat tillbaka nyckelkortet.

Men någon dag senare ska han olovligen ha tagit nyckelkortet igen och använt det för att ta sig in i en annan gästs rum. Han låste upp dörren, iförd endast en handduk runt höfterna och inoljad i babyolja, och tittade in.

Annons

Gästen som bodde i rummet, en kvinna, ska ha vaknat och börjat skrika vilket ska ha skrämt mannen som sprang iväg.

Mannen och kvinnan ska inte ha känt varandra sedan tidigare men kvinnan berättar i förhör hur mannen upprepade gånger sökte kontakt när de stötte på varandra i hotellets gemensamma lokaler. Hon ska däremot inte visat något intresse.

När det senare under kvällen knackat på hennes dörr misstänkte hon att det var mannen men kände sig trygg med att dörren var låst. På hotellets övervakningsfilm syns hur mannen står utanför kvinnans dörr med en spritflaska i handen.

När mannen trots den låsta dörren tittat in ska hon ha känt sig ”maktlös, livrädd och chockad”.

Mannen erkänner brott men berättar i förhör att han ska ha problem med sömngående och att han inte minns någonting från händelsen.

Mannen åtalas nu vid Kalmar tingsrätt misstänkt för egenmäktigt förfarande samt ofredande. Kvinnan yrkar på skadestånd från mannen på 5000 kronor för kränkning.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons