GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Internationella Hjärnskadedagen uppmärksammas i Kalmar

Människokroppen är fantastisk, hjärtat pumpar, levern renar, lungorna gör det möjligt för oss att andas, blir det stora fel är alla dessa organ möjliga att transplantera, att bytas ut mot något som är bättre. Kroppens ”juvel” går däremot inte att byta, den styr alla Dina fysiska och kognitiva förmågor. Du tänker, planerar, utför. Du går, hoppar, gympar, springer och rör Dig för det mesta obehindrat, och allt styrs av Din hjärna.
Publicerad 14 oktober 2021
Detta är en insändare i Kalmarposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Privat

Den kan däremot skadas. Vid trafik- eller annan olycka, misshandel, sjukdomar, förgiftning, stroke, tumör, hjärnblödning, TBE mm. Listan på diagnoser som kan drabba oss kan göras lång. Dina kognitiva och fysiska förmågor efter en skada på hjärnan kan rehabiliteras och så klart förbättras men tyvärr oftast med bestående skador.

Den 26 oktober varje år är utsedd till internationella Hjärnskadedagen. En dag då speciellt fokus riktas på detta helt unika organ i människokroppen.

En dag som naturligtvis är extra viktig för alla oss i Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft.

Foto: Privat

Här i Hjärnkraft Kalmar län kommer länsföreningen att finnas mellan 11.00 – 16.00 på köpcentrum Giraffen. Föreningen företräder/arbetar för att alla med förvärvade hjärnskador (och deras anhöriga) ska få ett så bra och meningsfullt liv om möjligt. Medlemmar kan såklart också vara stödjande.

Många av landets Hjärnkraftsföreningar anordnar ”Hjärntrampet” på Hjärnskadedagen. Man cyklar, om det är träningscykel på rehabcentrum, duo-cykel på den dagliga verksamheten , tandemcykel på skogsvägen kvittar. Det viktiga är att Du skänker pengar till ”Hjärnskadefonden” som administreras av förbundet och delas ut till forskningsprojekt om att förbättra hjärnas rehabilitering.

Foto: Privat

Skicka pengar kommer vi i Hjärnkraft Kalmar också att göra även om vi inte cyklar på Giraffen.

Vi ses förhoppningsvis på Giraffen (utanför COOP) på tisdag, 26 okt!

Foto: Privat

Bilderna är hämtade från en utflykt som föreningen nyligen anordnade för medlemmarna.

Per-erik@hjarnkraft.se

Ordförande i Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Kalmar län

insändare