Invigningen av Norra Långgatan blev en succé för Kalmariterna

Under lördagen var det folkfest i centrala Kalmar. Efter ett slitsamt arbete stod Norra Långgatan äntligen färdig på nytt. Musik, ballonger och lekar hjälpte Kalmariterna att fira den nya gatan.
Kalmar • Publicerad 2 maj 2023
Rebecca Jonsson, Matheo Henriksson, Alma Henriksson.
Rebecca Jonsson, Matheo Henriksson, Alma Henriksson.Foto: Philippa Nilsson

Den långa gatan bestod av flera butiker som hade flyttat ut och bjöd besökarna på ett flertal aktiviteter, såsom ansiktsmålning. De kunde även få kasta bollar mot en måltavla som bestod av olika hål. Hålen var i olika storlekar för att variera svårighetsgraden. Det var även möjligt att fiska för de yngre och det uppskattades mycket av många barn.

– Alma har fiskat och då fick hon en vattenkanna, säger Rebecca Jonsson, mamma.

Kjell och Gunilla Bülow har länge följt arbetet på Norra Långgatan, då de brukar promenera på Kvarnholmen. De gillar resultatet av den nya gatan och berättar att den har blivit väldigt fin. Någon som håller med om det här är Louise Palm. Hon har bott i staden under tre år, men tycker att det är roligt att de satsar på staden.

Gunilla och Kjell Bülow.
Gunilla och Kjell Bülow.Foto: Philippa Nilsson

– Jag går här en del med hunden Abbe och tycker att det är mysigare nu, säger Louise Palm.

Louise Palm och hunden Abbe.
Louise Palm och hunden Abbe.Foto: Philippa Nilsson

När solen stod som högst på himlen var det dags för invigningen av den nya gatan. Lisa Söderholm från Kalmar City hälsade alla välkomna. Peter Akinder, ordförande i kommunens planutskott och samhällsbyggnadskontoret invigde gatan. Invigningen markerades i form av en gatsten med texten “Nya Norra Långgatan invigdes 29 april 2023”.

Efter invigningen var det tårtkalas för att fira den nya gatan. Anita Elfström var en av många som tog en tårtbit. Hon har bott i staden länge och är glad över en jämn och fin gata.

Foto: Philippa Nilsson

– Tidigare har jag snubblat över kullerstenen. I dag är det en jättefin gata, säger Anita Elfström.

bild 1/4
Anita Elfström.

Text och foto: Philippa Nilsson.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.