unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Isabella är en viktig ambassadör för kvinnor

13 år och lovande inom sin sport. Kalmarbon Isabella Dinics framgångar i simning, hoppas ge inspiration till andra kvinnor. Det räknar i alla fall Soroptimistklubben med som nu har uppmärksammat hennes ambassadörskap.
Förhoppningsvis kan Isabellas drömmar och mål få fler kvinnor till att våga ta steget mot sin dröm.
Förhoppningsvis kan Isabellas drömmar och mål få fler kvinnor till att våga ta steget mot sin dröm.
Foto: Privat

Kalmar Soroptimistklubb är en del av den världsomspännande organisationen Soroptimist International som engagerar sig för att stärka kvinnans ställning. Varje år delar klubben ut ett stipendium till en lokal ambassadör. Kvinnan, eller tjejen, ska vara en förebild för sitt kön. Och den här gången var det ingen mindre än den lovande simmerskan Isabella Dinic, Kalmar Simsällskap, som mottog utmärkelsen.

Juryn menar att 13-åriga Isabella ger oss hopp om framtiden för flickor och kvinnor genom sin beundransvärd målmedvetenhet för att nå toppen. På så vis utmärker hon sig som en viktig ambassadör för tjejer inom sporten.

– Det känns väldigt kul att få det har stipendiet. Jag är både glad och stolt över det här, säger Isabella Dinic.

Du mottar nu 2 000 kronor. Vad ska du göra för pengarna?

– Ingen aning. Jag kommer nog att spara dem till något roligt.

Isabella hälsar samtidigt att hon fortsatt kommer sträva efter att vara en förebild för kvinnliga simmare. Målet är att hennes målmedvetenhet ska ta henne så långt som till ett OS.