Jätteintresse för bostaden i anrika badhus

Byggnaden har använts som ett varmbadhus men sedan 80-talet som bostadsrätt. En av lägenheterna är efter en totalrenovering till salu för 5 miljoner kronor.
Publicerad 25 september 2020
Foto: Pontuz Löfgren

Kanske är den en av dem mest kända byggnaderna i Kalmar, före detta varmbadhuset på Kattrumpan. Huset, med anor från 1909 inhystes med bostadsrätter på 80-talet. Nu finns det möjlighet till att förvärva en av lägenheterna till utgångspriset 4,9 miljoner kronor.

– Säljaren köpte lägenheten av oss 2015, då den var i originalskick. Nu har han totalrenoverat den i en sober skandinavisk stil, stilren men ändå funktionell, berättar Marcus Lönnbom, fastighetsmäklare på Pontuz Löfgren.

I lägenheten fördelas tre rum, varav två sovrum, över 96 kvadratmeter. Golven är klädda med kalksten eller 1-stavsparkett, beroende på var i bostaden en befinner sig. Köket inryms med en påkostad kyl och frys och i master bedroom finns ett dressingroom. Från vardagsrummet nås den unika balkongen med utsikt över Kalmarsund.

Foto: Pontuz Löfgren

– Säljaren fick bygglov till en balkong. Balkongen är en av två i huset, vilket gör det hela än mer unikt, förklarar Marcus Lönnbom.

Intresset då? Efter två dagar på Hemnet klickade närmre 6 000 besökare på bostadsannonsen.

– Det finns ett stort intresse, vilket är jätteroligt. Många har hört av sig och är intresserade av lägenheten, säger mäklaren.

Foto: Pontuz Löfgren
Foto: Pontuz Löfgren
Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.