Jessica Andersson om Öland och Diggilooturnén: ”Som att knyta säcken”

Hon gör sin sjuttonde Diggilooturné i sommar, firar tjugo år som artist och hämtar gärna energi på Öland. Möt artisten och musikern Jessica Andersson.
Öland • Publicerad 30 november 2022
”Det jag hoppas på är att vi får stanna en dag extra på Öland”, säger artisten Jessica Andersson om Diggilooturnén 2023.
”Det jag hoppas på är att vi får stanna en dag extra på Öland”, säger artisten Jessica Andersson om Diggilooturnén 2023.Foto: Pressbild

Hej Jessica! Hur är det med dig?

– Det är bara bra här, vi är i full gång med pressrelease inför Diggiloo 2023. Det är så kul att få ha träffat de andra i gänget i dag, säger en glad Jessica Andersson.

Ja det blir en sommar till för dig. Hur känns det att turnera ännu en sommar?

– Det känns jättebra. Det är nästan så man skäms, haha. Nej det gör jag faktiskt inte, det är kul att vara med på Diggiloo och jag hade blivit besviken tror jag om jag inte hade fått frågan att göra 20-årsjubileet eftersom jag har varit med som många år.

– Jag firar också 20 år som artist nästa år så det finns så mycket att fira. Det ska bli superkul att få åka ut igen och sprida musikalisk glädje i sommar.

Du firar 20 år som artist samtidigt som Diggiloo fyller år. Kan man säga att cirkeln sluts?

– Ja, jag vet ju inte hur det kommer se ut åren framöver men det är väl kanske lite som att knyta säcken. Jag har ju varit med så många gånger.

Hur många turnéer med Diggiloo har du gjort?

– Det blir mitt sjuttonde år nästa år. Det är helt sjukt. 2003 så vann jag melodifestivalen med Magnus Bäcklund och ”Give me your love” och det firar vi också nästa år. Samma sommar hade Diggiloo sin urpremiär och sedan dess har jag varit med.

Du som är van och erfaren ”Diggiloo-mamma”, hur gör du för att bjuda in nya artister?

– De som kommer in och som är nya för mig, Nike och Maja, är ju två väldigt stabila och ambitiösa tjejer som jag tror jag har full koll själv. Men om de behöver tips och hjälp så har ju jag sjutton år på nacken och hjälpa dem så gott jag kan, men jag tror att de står ganska stadigt på sina egna ben. Resten av gänget känner jag sedan tidigare, det är som familj för mig. Det är en väldigt skön och fin stämning.

Ni ska till Borgholm, hur är det att komma till Öland?

– Jag älskar att komma till Öland. Jag är ju tillsammans med Johan sedan sex år tillbaka och hans familj har hus nere på Öland, vi är där även när jag inte gör Diggiloo. Då brukar familjen tajma in att de är där samtidigt som jag gör Diggiloo så man kan ha några mysiga dagar innan. Förra året när vi var på Öland med Diggiloo så var det nog sommarens varmaste dag och vi badade. Så mysigt.

Vad ser du mest fram emot med att komma till ön?

– Det jag hoppas på är att vi får stanna en dag extra på Öland. Jag är väldigt intresserad av konst och går gärna på utställningar. Jag har en kompis i Kastlösa som har utställningar varje sommar. Så, förhoppningsvis så hinner jag med ett besök där.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.