Annons

Johan Persson uttalar sig efter mordet: ”Polisen i Kalmar behöver nu stöd och uppbackning”

Strax innan midnatt den 22 maj larmades polis om höga smällar i Funkabo. Ytterligare ett mord hade skett i Kalmar. En man i 20-årsåldern hade blivit skjuten vid skolans område. Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson kommenterar nu händelsen på sin Facebooksida.
Publicerad 23 maj 2022
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson.
Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson.Foto: Linus Gunnarsson

”Efter en härlig helg som avslutades med Kalmar FFs seger över Djurgården så vaknade jag inatt till beskedet om ytterligare en skjutning med dödlig utgång i vårt Kalmar. Jag är övertygad om att jag talar för varenda hederlig Kalmarbo när jag skriver att detta måste få ett slut. Dessa kriminella personer som skjuter och mördar, nu senast på en skolgård, ska gripas och dömas och låsas in. Jag vill rikta ett stort Tack till alla de som nu arbetar inom Kalmar kommuns förskolor och grundskolor och möter oroliga barn med frågor om vad som händer.”, inleder Johan Persson sin text.

Vidare skriver Johan Persson att han under dagen haft samtal med polisområdeschefen Patrik Oldin där han framfört önskemål om ökad polisiär närvaro.

Annons

”Jag har också varit tydlig med att vi i takt med att antalet poliser blir fler också behöver fler områdespoliser som långsiktigt arbetar och skapar relationer i olika stadsdelar. Nu öppnar Kalmar kommun mötesplatser i tre olika stadsdelar. Också polisen skulle permanent behöva finnas på plats.”

I fredags häktades en man för mordet på Ängö och en man är anhållen misstänkt för nattens dödsskjutning. Samtidigt skriver Johan Persson att polisen i Kalmar behöver mer stöd.

”Polisen i Kalmar behöver nu stöd och uppbackning från övriga delar av landet. Denna våldsspiral måste brytas och då måste resurser tillföras. Kalmar tillhör Kalmarborna. Vi ska aldrig acceptera att våra gator och bostadsområden är i händerna på kriminella. För mig finns här ingen gråzon eller någon kompromiss. Vi ska vara stenhårda mot brott och arbeta strategiskt och långsiktigt med brottslighetens orsaker och säkerställa trygghet.”

Johan Persson meddelar även att de på kommunfullmäktige nästa måndag ska ta beslut om ytterligare ett trygghetspaket. Det handlar bland annat om ordningsvakter och fler kameror till förebyggande insatser i skolan, socialtjänsten och i föreningslivet.

Till sist avslutar Johan Persson med en uppmaning till personer som nyttjar droger i Kalmar.

”Sen måste vi tala klarspråk och det handlar om narkotikan. Det är den som varje dag göder de kriminella i Kalmar. På våra krogar konsumeras det inte bara alkohol, en hel del av besökarna på krogar och restauranger konsumerar också narkotika. Varje gång detta partydrogande sker så stödjer man aktivt de kriminella som lever på att sälja dessa droger. Stryp denna intäkt. Säg upp bekantskapen med människor i din omgivning som ägnar sig åt detta. Då gör du som Kalmarbo en riktigt stor nytta för ett tryggare Kalmar!”

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons