GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jureskogs slår upp portarna: ”Vill brottas med jättarna”

Kalmar har fått ännu en hamburgerrestaurang och det är Jureskogs som slår upp portarna den 22 juni.
Publicerad 21 juni 2021 • Uppdaterad 1 augusti 2021
Johan Jureskog, delägare Andreas ”Glaser” Ullenius, restaurangchef Therese Ekström och Ludvig Jureskog.
Johan Jureskog, delägare Andreas ”Glaser” Ullenius, restaurangchef Therese Ekström och Ludvig Jureskog.
Foto: Linus Gunnarsson

Hamburgerrestaurangen ligger strategiskt vid Hansa-området i Kalmar och det är ingen slump att Johan Jureskog och de övriga delägarna tog vara på chansen när den dök upp.

– Det handlar mycket om att vi vill vara med och brottas med jättarna; Burger King, Max och McDonalds. Och får vi möjligheten att öppna någonstans bredvid dem i sådana här fantastiska handelsområden, då är det självklart att vi gör det. Sedan gillar vi verkligen Kalmar. Det är en sommarstad, men gör vi bra ifrån oss så är förhoppningen att Kalmarborna kommer att hitta hit även under mörkare årstider, säger Johan Jureskog.

Restaurangen i Kalmar har planerats i cirka två år och under sommarsäsongen kommer personalen läras upp av bland annat Johan och hans bror Ludvig.

– För tre månader sedan började rekryteringen här nere, vi vill bara jobba med ortsbefolkningen. Nu är alla ”stjärnor” här som ska hjälpa till tills personalen kan stå på egna ben, säger Johan.

– Vi kommer huvudsakligen att vara här i Kalmar, vi har flyttat till Läckeby där vi har personalbostäder under sommaren, säger Ludvig.

Det finns i nuläget många hamburgerrestauranger i Kalmar. Både jättarna, som Johan benämner dem som, men även mindre aktörer. Konkurrensen är mer av godo än ondo menar bröderna Jureskog.

– Det finns ett behov av att tillgodose andra burgaralternativ. Att det kommer in nya spelare gör att de andra måste utvecklas och det tror jag gynnar alla, säger Johan.

– Det är folkets mat. Alla vet hur man gör hamburgare och alla gör det hemma. Hamburgare är som köttfärssås, alla gör på olika sätt, säger Ludvig.

Restaurangen i Kalmar är den första i länet, men det inte omöjligt att det dyker upp fler i närliggande städer.

– Vi tittar lite på Oskarshamn, Karlskrona och Växjö. Pengar är fantastiskt, men det här handlar mer om att skapa ett ”legacy”. Vi vill ju att Jureskogs om 30 år ska bli lika vanligt som Max eller McDonalds. Det är mitt mål med det här, säger Johan.

Bröderna Jureskog ser fram emot en intensiv öppningsvecka med många kalmariter som gästar och turister som kikar in från vägarna.

– Vi öppnar upp i vår högsäsong. På torsdag är crescendot på hela sommaren, dagen innan midsommar. Det är den dagen flest svenskar reser och det blir tredje dagen vi har öppet, säger Ludvig.

– Vi hoppas på kaos, flikar Johan in.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.