Annons

27-åring döms till livstids fängelse för Ängömordet

En 27-årig man döms till livstids fängelse för Ängömordet. Han döms även för en skjutning i Snurrom.
Kalmar • Publicerad 17 mars 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattis Andersson

Den 27-åriga mannen döms till livstids fängelse för mordet på Ängö den 6 mars förra året, där en man i 25-årsåldern sköts ihjäl. Enligt åklagare Kjell Janneson rör det sig om en ren avrättning där mannen lurats till platsen och sedan skjutits i ryggen.

– Jag menar att man har lurat honom till platsen för att göra en narkotikaaffär. Det är samma kille som man sköt mot i första läget – vid Proviantgatan. Han blir skjuten i ryggen på 20 meter håll, sa åklagare Kjell Janneson till KalmarPosten när åtal väcktes den 27 januari i år.

Annons

27-åringen döms även för en skottlossning mot ett lägenhetshus i Snurrom den 18 februari förra året men frias för skjutningen mot ett lägenhetshus på Proviantgatan som inträffade den 16 februari, kort tid efter dödsskjutningen på Kattrumpan.

Minnesplats för den avlidne mannen i 25-årsåldern.
Minnesplats för den avlidne mannen i 25-årsåldern.Foto: Simon Karlsson

27-åringen döms även för två fall av grovt vapenbrott. Han frias från försök till mord.

Motivet bakom mordet på Ängö ska vara hämnd för mordet på Kattrumpan. Både mordet på Ängö och skjutningarna i Kalmar ingår i den gängkonflikt som resulterat i att tre unga män mördats och flera skottlossningar skett under förra året.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons