unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Coronasmitta bland sjukhuspersonal

Länssjukhuset i Kalmar har drabbats av ett utbrott i covid-19, vilket berör ett tiotal personer. Nu pausas enhetens hälsokontroller i drygt en vecka.
Foto: Agnes Aronsson

Hälsokontrollerna vid mammografienheten på sjukhuset i Kalmar stoppas till och med fredagen den 27 november. Anledningen bakom de drastiska åtgärderna beror på att ett tiotal ur personalstyrkan har konstaterats smittade av covid-19 eller är hemma på grund av symtom.

– Vi kommer inte att ha möjlighet att meddela alla kvinnor som har en bokad tid om stoppet, men hoppas att de har förståelse för att vi tvingas agera snabbt, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund i ett pressmeddelande.

Enheten meddelar dock att verksamheterna kring kliniska mammografin och cancervården inte berörs av stoppet.